Amsterdam

 

In Amsterdam wonen 62.901 en studeren 109.553 studenten. De stad telt 31 onderwijsinstellingen: 23 hogescholen 8 universiteiten. Er is van alles te doen in Groningen: zo zijn er 1.060 cafés, 70 musea, 22 bioscopen en 45 theaters. Wil jij gaan studeren in Amsterdam? Ontdek hier wat deze stad je te bieden heeft. 

 

Huisvesting

Het is in Amsterdam erg moeilijk om een kamer te krijgen. Let hier dus op! Schrijf je vast in en vraag vast rond of er een plekje vrij is. 


De grootste studentenstad

Amsterdam is de grootste studentenstad van Nederland met meer dan 100.000 studenten.

Amsterdam staat bekend om de vele gezellige studentenverenigingen die de stad telt. Er zit vast en zeker een vereniging bij die iets voor jou is. Zo zijn de bekende en tevens oude studentenverenigingen ASC en Lanx, in Amsterdam gehuisvest. Ook in sportief opzicht kun je tijdens je studententijd je hart ophalen.

Het karakteristieke, bruisende karakter van Amsterdam vind je terug in de vele hippe, leuke en betaalbare horecagelegenheden en de gezelligste food & lifestyle spots. 


Opleidingen in Amsterdam

In Amsterdam zijn veel verschillende opleidingen. Op de website van studiekeuze123 vind je de meest actuele informatie over deze opleidingen.