Studeren kost veel geld, maar is een investering in je toekomst. Hier vind je informatie over de opleidingskosten, andere kosten en hoe je je inkomsten en uitgaven in de gaten kunt houden.

 

Collegegeld

 

Een groot deel van je opleiding betaalt de overheid. Daarnaast betaal je zelf collegegeld of lesgeld. Een jaar studeren aan een universiteit of hogeschool kost jou €2.006. Volg je een MBO-opleiding dan betaal je €1.137 per jaar.

Andere studiekosten

 

Naast het kiezen van de juiste studie heb je nog meer keuzes te maken. Heb je al eens gedacht aan het kopen van de juiste laptop & studieboeken, een inboedelverzekering voor je studentenkamer, of dit najaar wellicht het overstappen van zorgverzekering? Wist je dat je als student nu ook studentenkorting krijgt op veel dingen?

Klik op deze link en je ziet een overzicht van aanbieders met speciale studentenkortingen en aanbiedingen die voor iedereen interessant zijn.

Overzicht financiële zelfredzaamheid studenten

 

Op de website van het Nibud vind je een actueel inzicht over de financiële situatie van hbo- en wo-studenten. Op deze wijze krijg je inzicht in de financiële zelfredzaamheid van hbo- en wo-studenten.