Studeren met een functiebeperking

We willen hier de aandacht vragen voor het studeren met een functiebeperking. Wist je dat ongeveer 1 op de 7 in meer of mindere mate te maken heeft met een functiebeperking? Dit kan een chronische ziekte (zoals de ziekte van Crohn) zijn of een lichamelijke of zintuigelijke handicap (zoals gehoorproblemen of problemen met het zicht). De meest voorkomende oorzaken zijn vooral dyslexie, discalculie en psychische problemen.

 

De helft van deze groep geeft aan ook daadwerkelijk last te ondervinden van zijn of haar functiebeperking(en) bij het volgen van een opleiding.

 

Regeren is vooruitzien. We wensen iedereen een vliegende start en het in kaart brengen van je competenties is een belangrijke stap. Echter een functiebeperking zul je moeten laten meewegen in je uiteindelijke studiekeus.

 

Steeds meer onderwijsinstellingen hebben inmiddels geïmplementeerd beleid omtrent het studeren met een functiebeperking maar we zien grote verschillen tussen de instellingen.

 

Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over studeren met een functiebeperrking bij hun eigen onderwijsinstelling? Klik dan op onderstaande link:

 

Studiekeuze123 (studeren met een functiebeperking)