Een tussenjaar (in het buitenland)

Je kunt een tussenjaar op verschillende manieren invullen. Ons advies is om niet lekker veel in bed te blijven liggen en maar wat aan te rommelen maar om meer over jezelf te weten komen. Het is dus aan te raden om dit jaar goed voor te bereiden.

Omdat je waarschijnlijk van plan bent om na het tussenjaar aan een studie te beginnen is het erg nuttig om deze periode ook te gebruiken om je te oriënteren op je vervolgstudie.

 

Invulling van je tussenjaar

We raden je aan om eerst volledig "out of the box" te denken. Wat zou je het allerliefste willen doen indien je nergens rekening mee hoeft te houden? Door deze vraag te beantwoorden krijg je al wat inzicht in wat je drijfveren en ambities zijn. De volgende stap is om samen met je omgeving op zoek te gaan naar de mogelijkheden om dit te realiseren of iets wat hier op lijkt.

 

Veelal wordt er gekozen voor (vrijwilligers)werk, reizen/backpacken of alvast een cursus. Wat je ook kiest het is mooi als het bijdraagt aan je ontwikkeling.  

 

TIP: Als ons stappenplan je niet tot een studiekeus heeft geleid raden we je aan om tijdens je tussenjaar gebruik te maken van een loopbaancoach

 

We hebben een aantal reisaanbieders voor je op een rij gezet. Bij deze aanbieders heb je de mogelijkheid om in groepsverband te reizen maar ook alleen. Stedentrips, verre lange reizen......Laat je inspireren!