Groningen

 

In Groningen wonen 39.510 studeren 58.110 studenten. De stad telt 9 onderwijsinstellingen: 6 hogescholen 3 universiteiten. Er is van alles te doen in Groningen: zo zijn er 171 cafés, 7 musea, 4 bioscopen en 1 theater. Wil jij gaan studeren in Groningen? Ontdek hier wat deze stad je te bieden heeft. 

Huisvesting

Het is in Groningen redelijk moeilijk om een kamer te krijgen. Let hier dus op! Schrijf je vast in en vraag vast rond of er een plekje vrij is. 


Leukste studentenstad teveel afleiding?

Toegegeven, je kunt een hoop leuke dingen doen in je studententijd, maar zonder studie heb je ook geen studententijd. Gelukkig leent Groningen zich uitstekend om je eens goed in een studie te verdiepen!

 

Het is bijna onmogelijk om niets kunnen te vinden wat bij jou past. In Groningen kan je studeren aan de Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen. Op de Hanzehogeschool Groningen kun je kiezen uit heel veel opleidingen (voltijd, deeltijd en Ad) zowel bachelors als masters. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb je keuze uit meer dan 60 bachelor studies waar je drie jaar over doet. Daarna doen de meeste studenten nog een master van één of twee jaar. Kortom, in Groningen kan je bijna alles studeren! Engels en Wiskunde, maar ook Civiele Techniek, Fysiotherapie of Kunsten, Cultuur en Media.


Daarnaast zijn er door hele stad faciliteiten die het studeren voor jou gemakkelijker maken, zoals bibliotheken met honderden studieplekken, laboratoria en tentamenhallen. Maar voor je begint met studeren is er eerst de KEI-Week. Deze week zorgt ervoor dat jij de weg in Groningen snel leert kennen en je maakt er gelijk een heleboel vrienden! Dat maakt studeren ook meteen een stukje gezelliger.
 


Opleidingen in Groningen

In Groningen zijn veel verschillende opleidingen. Op de website van studiekeuze123 vind je de meest actuele informatie over deze opleidingen.