Nijmegen

 

In Nijmegen wonen 21.284 en studeren 42.980 studenten. De stad telt 4 onderwijsinstellingen: 3 hogescholen 1 universiteiten. Er is van alles te doen in Nijmegen: zo zijn er 138 cafés, 2 musea, 5 bioscopen en 1 theater. Wil jij gaan studeren in Nijmegen? Ontdek hier wat deze stad je te bieden heeft. 

 

Huisvesting

Het is in Nijmegen moeilijk om een kamer te krijgen. Let hier dus op! Schrijf je vast in en vraag vast rond of er een plekje vrij is. 

 


Waarom Nijmegen?

Nijmegen is een echte studentenstad en zal jouw studententijd onvergetelijk maken. Nijmegen heeft verschillende studentenverenigingen, waaronder Carolus Mangus en Ovum Ovum. Er is zeker wel een studentenvereniging waar jij bij past.

Daarnaast biedt Nijmegen verschillende faciliteiten waardoor jij je hobby’s door kan zetten. Hou je van sporten? Dan zijn er genoeg sportverenigingen waarbij jij je kan aansluiten. Je kunt ook gaan sporten op het Radboud Sportcentrum, hier krijg je dan zelfs studentenkorting!

Het uitgaansleven is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je studententijd. In Nijmegen zijn ontelbaar leuke barretjes, eetgelegenheden en evenementen om naar toe te gaan.

Twijfel je nog over welke school je moet kiezen? Neem een kijkje bij de HAN of Radboud Universiteit! Kom langs op een open dag en proef de sfeer van studeren in Nijmegen.


Opleidingen in Nijmegen

In Nijmegen zijn veel verschillende opleidingen. Op de website van studiekeuze123 vind je de meest actuele informatie over deze opleidingen.